5/5
החופשה שלכם מתחילה עכשיו!

המדריך לתייר המתחיל בהולנד

כשמדמיינים את הולנד, אוטומטית חושבים על אמסטרדם, תעלות, וקופי שופס. אבל הולנד היא כל כך הרבה יותר מזה. מדינה שמלאה בתרבות, נופים מדהימים, קבקבי-עץ, ואנשים טובים באמצע הדרך! הכתבה הבאה תעזור לכם לתכנן את הטיול שלכם בהולנד: מה כדאי לראות ולעשות? מתי כדאי לנסוע, איפה הכי כדאי לטעום גבינות, כמה זה עולה לנו, איך טסים, איפה ישנים ועוד ועוד טיפים שימושיים ומידע חיוני לטיול בהולנד. יצאנו לדרך! 

לינה ואירוח בהולנד – חשוב להזמין מראש!

אנחנו מתחילים דווקא במלון, גם כי זה המקום הראשון שתגיעו אליו משדה התעופה וכדאי שהוא יהיה לטעמכם, אבל גם כי החשיבות שלו היא הגבוהה ביותר. אתם לא רוצים (תאמינו לנו) להתחיל להסתובב בין מלונות כשתגיעו ולחפש מקום שגם יהיה פנוי, גם יקלע לטעמכם וגם יעמוד בתקציב שלכם. בדיוק בשביל זה מתכננים מראש. מעבר לכך, הולנד, ואמסטרדם בפרט, היא מתוירת מאוד והביקוש למלונות בה הוא גבוה מאוד, בעיקר בשיא העונה. המקומות הטובים, כמו בכל מקום, מתמלאים מהר, ומה שנותר פנוי מתייקר מאוד.

לכן, עשו לעצמכם טובה גדולה ותמצאו מקום אירוח קודם כל, בהתאם לתאריכים שמתאימים לכם ולתקציב שברשותכם. אחר כך אפשר יהיה לחזור לכל היתר.

איפה ישנים? 

אמסטרדם, וזה נכון גם לרוב הערים האחרות בהולנד, היא קטנה יחסית, ולכן ניתן להתנייד בה הרבה מאוד ברגל. לשם כך כדאי למצוא מלון במרכז העיר, או באזורי התיירות שלה ובכך להקל עליכם את הנגישות לכל המקומות שתרצו לראות והדברים שתרצו לעשות. זה כלל אצבע שכדאי לשמור עליו, בכל מקום אליו תגיעו. נתמקד במלונות בשלוש הערים הגדולות, אבל באתר תמצאו פירוט על עוד המון מלונות ברחבי הולנד, גם במקומות הקטנים והקסומים ביותר. אפשר למצוא את המובחרים שבהם בכתבה שלנו על מלונות בהולנד.

לכל המלונות הכי טובים באמסטרדם לחצו כאן 

לכל המלונות הכי טובים ברוטרדם לחצו כאן 

לכל המלונות הכי טובים בהאג לחצו כאן 

המדריך לתייר המתחיל בהולנד
המדריך לתייר המתחיל בהולנד

טיסות להולנד

רוב הטיסות להולנד מגיעות לנמל התעופה סכיפהול שבאמסטרדם, וזה יהיה שער הכניסה שלכם למדינה. טיסות סדירות להולנד יוצאות מנמל התעופה בן גוריון בתדירות גבוהה ולא תהיה לכם כל בעיה למצוא מקום פנוי על טיסה, אם תעשו זאת מספיק זמן מראש. כמו כן, יש גם המון אופציות לטיסות שאינן ישירות, שהן זולות הרבה יותר, אם כי מאריכות את זמן ההגעה. טיסה ישירה לאמסטרדם אורכך כחמש שעות, ומשדה התעופה ההגעה לעיר היא פשוטה ונוחה.

את המידע המלא תוכלו למצוא בכתבה שלנו על טיסות להולנד.
אם אתם רוצים לקרוא ספציפית על אמסטרדם, תמצאו את המידע שאתם מחפשים בכתבה על טיסות לאמסטרדם.
כדי לדעת איפה אתם נוחתים ואיך ממשיכים משם, דלגו לכתבה שלנו על שדה התעופה סכיפהול.

מזג האוויר בהולנד

לפני שמתכננים טיול להולנד, כדאי להבין באיזה תקופה הכי טוב להגיע. מזג האוויר יכול להשפיע משמעותית על אפשרויות הטיול שלכם, מחירי הטיסות והמלונות, ועל הצפיפות באתרים השונים. עונות השנה בהולנד מאוד דומות לאלו שבארץ, אבל הולנד ממוקמת בצפון-מערב אירופה ולכן האקלים בה קר הרבה יותר מאשר בישראל. 

מזג האוויר בהולנד לפי עונות השנה

קיץ (יולי-אוגוסט) – מזג אוויר חם, אבל בדרך כלל החום סביר ומאפשר הליכה ברגל. למרות הקיץ, עדיין יש סבירות גבוהה לגשמים קלים, ומומלץ לארוז מעיל גשם דק ומטרייה (בכלל בהולנד תמיד מומלץ להסתובב עם מטרייה). עונת הקיץ היא עונת שיא עבור תיירים – מזג האוויר הוא נעים, שעות האור הן רבות, וצפיפות התיירים גבוהה וגם המחירים עולים.

סתיו (ספטמבר-נובמבר) – תקופה נעימה יחסית לטיול בהולנד, אך עם זאת צריך לזכור שמזג האוויר יכול להשתנות ושהמעלות צונחות בשעות הערב. מומלץ לארוז בגדים קצרים וגם ארוכים, ולהתלבש בשיטת הבצל – שכבות שניתן להסיר בקלות יחסית. מבחינת תיירים, הצפיפות היא די נמוכה והמחירים נוחים לכיס.

חורף (דצמבר-פברואר) – קר מאוד, הטמפרטורות יכולות לרדת מתחת לאפס ולהיות מלוות בסופות ושלגים. עונת החורף היא פחות מומלצת לטיול בהולנד, גם כמות התיירים יורדת בחורף ואיתה כמובן המחירים.

אביב (מרץ-מאי) – זמן נהדר לטיול בהולנד. מזג האוויר חמים ביום וקריר בערבים. בחודשים אלה כל הולנד פורחת והמראות פשוט מהממים, יש גם המון אירועים מיוחדים ופסטיבלים בתקופות אלה (למשל יום המלכה). כמות התיירים היא בינונית פלוס והמחירים ממוצעים.

חשוב לזכור, שמזג האוויר בהולנד הוא יחסית הפכפך, ולכן מומלץ לארוז בגדים מכל הסוגים וכן לקחת מטריה, משום שבהולנד תמיד יכול לרדת גשם ולא משנה מה העונה בשנה ומהי הטמפרטורה בחוץ. המדינה יחסית קטנה, והשינוי בין אזור לאזור אינו דרמטי, אבל תמיד רצוי לבדוק את התחזית סמוך לטיול.

עוד על הטמפרטורות ומתי כדאי לנסוע, אפשר לקרוא בכתבה שלנו על מזג האוויר בהולנד.

עלויות הטיול בהולנד

כחלק מהאיחוד האירופי, המטבע המקומי בהולנד הוא אירו, ובדומה לשכנותיה במערב אירופה המחירים בהולנד הם ממוצעים פלוס. ההתנהלות עם כסף בהולנד מאוד שונה ממטייל למטייל ובאופי הטיול. תרמילאים יכולים להסתדר עם תקציב יומי של 50 אירו בעוד תיירים חובבי יוקרה יוכלו לבזבז אפילו כמה מאות אירו ביום (תמיד יש על מה).

בכל מקרה  כדאי תמיד לבדוק בלשכות התיירות האם יש הנחות עבור אטרקציות מסוימות (כמו למשל כרטיס מוזיאונים אשר מאפשר כניסה ל-32 מוזיאונים או כרטיס למספר נסיעות בתחבורה הציבורית), או האם יש אופציות זולות יותר עבור לינה ומזון. בנוסף, יש המון אטרקציות ואירועים חינמיים כגון: פסטיבלי מוזיקה, הופעות רחוב, פארקים מקסימים וכדומה. 

טיפ לגבי טיפים: בדרך כלל אין צורך להשאיר טיפים במסעדות ובתי קפה כיוון שהשירות כלול כבר בחשבון.

לכל מה שצריך לדעת על עלויות הטיול שלכם להולנד היכנסו לכתבה שלנו על התנהלות עם כסף בהולנד.

תחבורה ודרכי התניידות בהולנד

הולנד היא ארץ קטנה, שטוחה יחסית ובעלת מערכת תחבורה ציבורית מעולה. המדינה שמה לעצמה למטרה לצמצם שימוש ברכב פרטי, ולקחה את זה מאוד ברצינות – השקעה אדירה של כסף ומחשבה במערכת התחבורה הציבורית שלה הפכה לאותה לאחת הנוחות והיעילות באירופה. מאוד נוח וקל להשתמש ברכבות בהולנד כדי להגיע מעיר לעיר או לכפרים, המחיר יחסית זול והנסיעות הן קצרות.

גם בתוך העיר, בעיקר בערים הגדולות, עדיף לנסוע בחשמליות ובאוטובוסים מאשר להשתמש במוניות (שהן יקרות מאוד) או ברכב פרטי. אופציה פופולרית נוספת היא לשכור אופניים ולפדל בערים כמו המקומיים.

השכרת רכב מתאימה לאנשים שרוצים לראות כמה שיותר מקומות ונהנים לנהוג, ומחיר ההשכרה יעמוד על כ-50 אירו ליום בממוצע, תלוי מאוד בסוג הרכב, סוכנות השכרת הרכב ועוד. 

לכל מה שצריך לדעת על איך מגיעים ממקום למקום קראו בכתבה שלנו על תחבורה והתניידות בהולנד.
ספציפית על רכבות תוכלו לקרוא בכתבה על רכבות בהולנד.
מידע ספציפי עוד יותר על אמסטרדם תמצאו בכתבה על תחבורה ציבורית באמסטרדם.
ואם אתם בעניין של רכב שכור, כל המידע ממתין לכם בכתבה על השכרת רכב בהולנד.

מה עם אינטרנט? 

במאה ה-21 תקשורת ואינטרנט הם לא דבר שבעיה למצוא בשום מקום, בטח במדינה מתקדמת ומודרנית כמו הולנד. מעבר לכך, אפשר תמיד לקנות חבילת חו"ל מהמפעיל הסלולרי שלכם ולסגור את הפינה עוד מהארץ. אם אתם בכל זאת מתעניינים בפתרונות מקומיים, תוכלו למצוא אותם בכתבה שלנו על תקשורת ואינטרנט באמסטרדם.

טחנת רוח הולנדית טיפוסית, מהסוג שלא תוכלו לפספס בהולנד

אמסטרדם – כי בטוח תגיעו לשם 

אי אפשר (וגם לא צריך) לבקר בהולנד בלי לעבור באמסטרדם, בין אם היא יעד הטיול שלכם ובים אם לא. העיר החופשית, הליברלית והכיפית ביותר בהולנד, וללא ספק אחת מהחופשיות ביותר בעולם כולו, מציעה לכם שפע של אפשרויות ואטרקציות מהנות להעביר את הזמן בכיף, פארקים ענקיים, מוזיאונים, מלונות ומקומות אירוח מכל הסוגים, ורחובות ססגוניים ושמחים שאפשר להתהלך בהם כל היום בלי להרגיש עייפים. פשוט כיף גדול.

יש המון מה לומר על העיר הזו, אבל כבר עשינו את זה בעמוד הראשי שלי אמסטרדם באתר. כל המידע נמצא שם בצורה נגישה ופשוטה.
אם זו הפעם הראשונה שלכם בעיר (איזה כיף לכם!) הנה רשימת אתרי חובה שאסור להחמיץ.
אם אתם מגיעים עם הילדים, קבלו כאן כמה טיפים מועילים לביקור עם הילדים באמסטרדם.
טיפים לגבי קניות אפשר למצוא בכתבה שלנו על קניות באמסטרדם, או שווקים באמסטרדם אם אתם בקטע של לקנות יותר בזול.

רגע, מה עם קופי שופס?

לא שכחנו כמובן את האטרקציה מספר אחת של העיר, וזו המפורסמת מכולן. מדיניות הסמים אמסטרדם (והולנד בכלל, אם כי היא באה לידי ביטוי בעיקר באמסטרדם) היא די מתירנית ומתמקדת בשיקום וטיפול במכורים ופחות בענישה ואכיפה. זה לא אומר שאפשר לעשות מה שרוצים ברחוב – ההפך הוא הנכון. הכללים והחוקים נועדו כדי לשמור על הסדר, וחריגה מהם עלולה לגרור קנסות לא נעימים.

את כל מה שאתם צריכים לדעת על סמים באמסטרדם, תמצאו במדריך השלם לסטלן שהכנו עבורכם.
ואם אתם רוצים לדלג ישר לתכלס – הנה רשימת 10 הקופי שופס הטובים בעיר (לדעתנו, אבל אנחנו סומכים עליכם שתזרמו איתנו)

לא רק אמסטרדם – הערים והמקומות היפים בהולנד שכדאי לבקר בהם  

אם הגעתם מישראל, רוב הסיכויים שתנחתו כאמור בשדה התעופה סכיפהול הסמוך לאמסטרדם. אמסטרדם היא בהחלט מדהימה ואפשר לכתוב עליה עד אינסוף, אבל יש המון מקומות נהדרים לראות מחוץ לעיר, וכל זה במרחק נסיעה קצר של בין שעה לשעתיים. לכן, תפסו רכבת לעבר יעדים חדשים בהולנד ותוכלו למצוא כרי דשא ירוקים, פארקי שעשועים, עיירות ציוריות, ועוד המון מקומות שיראו לכם עד כמה הולנד היא יפה ומגוונת.

נציג כאן מספר המלצות, ואפשר למצוא עוד לא מעט בכתבה שלנו על מקומות מחוץ לאמסטרדם

מדורודאם – הולנד הקטנה, והעיר האג

אין דרך יותר טובה מלהכיר את הולנד מאשר לבקר בגרסת ה"מיני-מי" שלה. מדורודאם היא עיר מיניאטורית, שאפשר לראות בה את כל המקומות הכי יפים בהולנד: טחנות רוח, ארמונות, תעלות, והכול בקנה מידה של 1:25. כל המשפחה תהנה להעביר שם כמה שעות, להרגיש כענקים מול המבנים הקטנים ולהצטלם לידם או מעליהם. משם כדאי להמשיך לעיר האג, הסמוכה לאתר מדורודאם, וליהנות מעיר מרשימה וקוסמופוליטית, בה נמצאים כל מוסדות הממשל והמשפט של הולנד. קראו כאן בהרחבה על מדורודאם

דלפט

דלפט היא עיר היסטורית וציורית השוכנת בין האג לרוטרדם. העיר מפורסמת בעיקר בזכות ציורי הקרמיקה המסורתיים שלה – ציורים עדינים בצבע כחול על חרסינה לבנה ועדינה, ואת כלי החרסינה העדינים הללו אפשר למצוא בכל חנות שנייה בעיר. דלפט מפורסמת מאוד גם בזכות הציור "נערה עם עגיל פנינה", והסיפור המפורסם שמאחוריו אשר התרחש בדלפט. הציור טומן בחובו  את מערכת היחסים האסורה בין משרתת ענייה לצייר המפורסם ורמיר, והליכה בסמטאותיה העתיקות של העיר או שוטטות לצד התעלות הקסומות, מאפשרת צלילה לתוך הסיפור של אותה נערה שענדה עגיל פנינה בציור. קראו כאן בהרחבה על דלפט.

רוטרדם

רוטרדם היא עיר השנייה בגודלה בהולנד, אחרי אמסטרדם, והיא עיר נמל עם וייב צעיר ובועט. העיר מתגאה באדריכלות הייחודית שלה, באזור הנמל השוקק חיים, האמנות, האוכל והמרכז המודרני שלה. העיר היא אחת הערים הרב תרבותיות במדינה ויש בה מגוון פסטיבלים וקונצרטים חינמיים לאורך כל השנה. בנוסף, הפארקים והשווקים בעיר הם מדהימים ומלאים כל טוב. כדאי להגיע אליה במהלך חודשי הקיץ, מכיוון שרוב הפסטיבלים, ההופעות, והקונצרטים מתקיימים מאמצע יוני ועד סוף אוגוסט. קראו כאן בהרחבה על רוטרדם

אוטרכט

עיר סטודנטיאלית מדליקה עם אווירה צעירה ורגועה. כדי להכיר את אוטרכט בצורה הטובה ביותר, כדאי להלך לאורכה של תעלת המים החוצה את מרכז העיר, שם בכל פינה תמצאו מסעדות, ברים, ובתי קפה נפלאים. אסור להחמיץ ביקור בקתדרלת הדום  (De Dome) הגדולה, הגותית והמרשימה במרכז העיר. לאוהבי המוזיקה מומלץ לקפוץ למוזיאון המוזיקה המכנית הייחודי שבעיר, בו אפשר לראות מגוון של שעוני קוקייה, אורגנים ושאר תיבות נגינה. קראו כאן בהרחבה על אוטרכט

גני קוקנהוף (Keukenhof) ו"קדחת הצבעונים"

גני קוקנהוף הם הגנים הגדולים בעולם המשתרעים על שטח של 320 דונם. הגנים פתוחים רק בחודשי האביב (מרץ-מאי), ומציגים תפרחת מרהיבה של מרבדי צבעוניים המופיעים בקשת רחבה של צבעים. לא סתם הפך פרח הצבעוני לאחד מהסמלים המובהקים של הולנד, והגנים האלה הם אתר חובה לכל אוהבי הפרחים והצבע. קראו כאן בהרחבה על גני קוקנהוף.

זאנה סכאנס (Zaanse Schans) – קפיצה בזמן להולנד המסורתית 

צד הולנדי שממש לא כדאי לפספס זה הולנד המסורתית – כפרי דייגים, טחנות רוח וקבקבי-עץ הם רק חלק מהתרבות העשירה של המדינה. קפיצה אל הכפר הציורי זאנה סכאנס מאפשרת מסע בזמן וטיול בכפר מסורתי-היסטורי. שילוב נפלא של מוזיאון פתוח וכפר דייגים. הליכה בכפר תוביל אתכם בין בתי מלאכה לייצור בדיל או קבקבי-עץ, טחנות-רוח פעילות ומרכז אמנות. אפשר לשכור אופניים במקום, להתענג על שוקו חם עם קצפת, ואפילו להצטלם עם הלבוש המסורתי ההולנדי. קראו כאן בהרחבה על זאנה סכאנס.

שדה צבעונים בהולנד

פארקי שעשועים בהולנד – לא לילדים בלבד 

הולנד היא יעד נהדר עבור ילדים, יש בה כל כך הרבה מה לעשות, שגם הזאטוטים האנרגטיים ביותר יהיו מותשים אחרי ביקור בה. מומלץ לפנות יום אחד לפחות עבור ביקור באחד מפארקי השעשועים או פארקי המים הנפלאים בהולנד.

הפארק המפורסם ביותר בהולנד הוא כמובן אפטלינג – פארק מושקע הנמצא בתוך יער יפיפה ונותן תחושה של קפיצה לתוך סיפורי האגדות עליהם כולנו גדלנו. הפארק הוא גדול מאוד ויש בו מתקנים גם לגדולים וגם לקטנים.

פארק נוסף פופולרי הוא הוואליבי פארק שמתאים לחובבי אקסטרים והוא בנוי כולו על טהרת רכבות ההרים, בדומה לרשת SIX Flags האמריקאית.

תרבות ופסטיבלים 

חלק בלתי- נפרד מה-DNA של הולנד הוא האופי והתרבות הייחודית בה. השילוב של מודרני ומסורתי וצעיר מול עתיק, הוא זה שמאפשר לכל אחד שמגיע  להולנד להתאהב בה. כשמגיעים להולנד, כדאי מאוד לחוות אותה כמו המקומיים: להסתובב בשווקים העירוניים, לבלות בפארקים הירוקים והשלווים, ולנצל כל הזדמנות לפקוד פסטיבלים או קונצרטים בערים השונות. 

כמה אירועי דגל שלא כדאי לפספס:

שווקים צבעוניים ותהלוכות פרחים 

כמעט בכל עיר שאליה תגיעו, תוכלו למצוא שווקים נהדרים – משווקי איכרים עמוסים כל-טוב ועד שווקי אמנות ומלאכת יד. כשמגיעים לעיר חדשה, כדאי לשאול מתי נערך יום השוק המקומי ולהלך בו. בסיבוב קצר בשוק תוכלו לקנות גבינות משובחות, פנקייקים קטנים, ויין מקומי אידאלי לפיקניק באחד הפארקים.

כמו כן, הולנד מפורסמת באהבתה לפרחים ויש האומרים כי היא חולה ב"קדחת הצבעונים". אין עיר שבה לא תמצאו שוק פרחים עם שפע פרחים צבעונים וססגוניים, ובתקופות מסוימות בשנה אף נערכות תהלוכות פרחים מרהיבות, בהן מכוניות ועגלות עטויות פרחים נוסעות מעיר לעיר בתהלוכה מלאת צבע ומוזיקה. מיקום התהלוכה משתנה משנה לשנה ומתרחש בדרך כלל בסוף האביב.

יום המלך / המלכה

ב-30 באפריל בכל שנה, נצבעת כל הולנד בכתום עז (צבע בית המלוכה של הולנד), וכולם יוצאים לרחוב לחגוג את יום ההולדת למלכה (או למלך). מדובר בפסטיבל משגע, מלא שמחה, מוזיקה ואלכוהול הנחגג בכל רחבי הולנד ובעיקר בערים הגדולות.

פסטיבל הקיץ 

תהלוכה אקזוטית ברוטרדם בה משתתפים עשרות רקדנים, נגנים ואורחים החוגגים את תחילת הקיץ. בדרך כלל מתקיים בחודש יולי, כדאי לבדוק במדויק סמוך למועד הנסיעה. 

פסטיבל התעלות 

חמישה ימים באמצע חודש אוגוסט של חגיגות מוזיקה וריקודים לאורך התעלות של אמסטרדם – חגיגה לעיניים ולאוזניים.

פסטיבל הסרטים של רוטרדם

פסטיבל סרטים בינלאומי המתרחש כל שנה בסוף ינואר בעיר רוטרדם. במשך כמה ימים מוקרנים מעל ל-400 סרטים ונערכים אינספור אירועים חברתיים שוקקי חיים.

לעוד אירועים ופסטיבלים שאסור להחמיץ בהולנד דלגו לכתבה שלנו על אירועים ופסטיבלים בהולנד


העונות הכי טובות לטיול בהולנד הן עונות המעבר – האביב והסתיו, אז זרם התיירים הוא לא גדול במיוחד והמחירים סבירים. בכל מקרה, תמיד כדאי להצטייד במטריה וביגוד חם משום שמזג האוויר בהולנד לא תמיד צפוי. 

מעבר לאמסטרדם שבטוח תגיעו אליה, הולנד מציעה עוד שפע של מקומות מדהימים, לגדולים ולקטנים. באתר תמצאו פירוט של המקומות היפים ביותר בהולנד – קטנים כגדולים – והמלצות רבות לטיולים. 

זה כמובן תלוי בכמה זמן אתם תהיו במדינה, איפה תהיו ומה תעשו. אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו, ולכן ערכנו לכם רשימת עלויות ממוצעות של כל מה שצריך לקחת בחשבון, ממש כאן באתר.

אחד הדברים החשובים הוא להביא בחשבון שהולנד היא מדינה מתוירת מאוד ולכן כדאי להזמין מראש מלונות, טיסות וגם אטרקציות מסוימות. זה יחסוך לכם לא מעט זמן וכסף. המלצות חשובות נוספות תמצאו בכתבה באתר. 

וזה ממש לא הכל...