אמסטרדם ידועה לנו בעיקר בזכות תעלות וגשרים רבים החוצים אותה לאורכה ולרוחבה. על הגשרים הרבים מעל התעלות, תוכלו לצלם למזכרת תמונות יפות וגם להבין מדוע נקראת אמסטרדם "ונציה של הצפון". רובע יורדן באמסטרדם (Jordaan) נמצא ממש במרכז העיר, והוא ידוע בבתים היפים שלו, במסעדות הנחמדות שמעטרות אותו בכל פינה כמעט, בגלריות ובחנויות לאומנות, שמושכות אליהן מבקרים רבים. הרחובות הפופולריים ברובע יורדן – הם Prinsengracht, Westerstraat, Haarlemmerstraat ו- 9 straatjes' (תשעה רחובות קטנים) והם מהווים אטרקציה תיירותית בולטת מאד בעיר, כזו הנמצאת ברשימת נקודות העניין של אמסטרדם, שאסור לפספס. רובע זה מתמצת את יופייה של אמסטרדם וחובה לשלב אותו בכל ביקור וסיור בעיר, בין אם מגיעים אליה לכמה שעות ובין אם מחליטים להקדיש לה מספר ימים.
רובע יורדן נבנה בתחילת המאה ה-17 כדי לשכן בעיר את מעמד הפועלים ואת המהגרים הרבים שעברו אליה. זרם גדול של פליטים מצרפת, אנגליה, ספרד, פורטוגל ומדינות אחרות הגיע לאמסטרדם במאה ה-17 וה-18 וביקש ליהנות מהחופש ששרר בה באותה תקופה יחסית לשאר אירופה. אמסטרדם הייתה ידועה בסובלנותה כלפי אמונות דתיות ופוליטיות וכמו כן בחופש ובליברליות לאומנים ואומנות (העיר, אגב, ידועה בכך עד היום…).
יורדן היה במקור מחוז עני יחסית, עם בתים קטנים ותושבים רבים. בתחילת המאה ה-20 מנה הרובע כ-80,000 תושבים. באותה תקופה מערכות המים והביוב לא היו מפותחות ויחד עם הצפיפות הרבה, היה הרובע מקום עני ודחוס שלא נעים לחיות בו. כיום הרובע מכיל כ-20,000 תושבים והא נחשב לאחת משכונות היוקרה המבוקשות ביותר בעיר, נוסף על כך הוא מוקד משיכה המביא אליו תיירים רבים, שבאים כדי ליהנות מהחנויות והשווקים התוססים שבו.
שמו של הרובע – Jordaan – הוא תרגום של המילה הצרפתית לגן (Jardin) ולכן רחובות רבים באזור זה נקראים על שם צמחים ופרחים. עם זאת, אחרים אומרים שהוא נקרא על שם נהר הירדן, בזכות היהודים הרבים שברחו לאמסטרדם והתגוררו באזור.
במהלך שנות השבעים של המאה הקודמת היו למועצת העיר תכניות רציניות להרוס חלקים גדולים ברובע יורדן ולהחליפם בבנייני דירות מודרניים. האזור כולו נרקב ובנייתו מחדש הייתה אפשרות טובה יותר מאשר שיפוץ. מחאות רבות של תושבי אמסטרדם והרובע, יחד עם התנגדות חזקה, שינו את התוכנית ובמקומה החל שיפוץ נרחב. כדי להגן על הרובע ועל אופיו המיוחד, השיפוץ כלל הגנה ושימור של מבנים מיוחדים, ובמקום הותקנו תשתיות מתקדמות למים, ביוב וחשמל. שיפוץ מסיבי זה הפך את האזור לאחד המיוחדים והמבוקשים באמסטרדם.
בסוף המאה ה-20 התגלה רובע יורדן על ידי קבוצות גדולות של אמנים, סטודנטים ואנשי מקצוע צעירים. התושבים הוותיקים עברו למחוזות אחרים באמסטרדם, או לערים אחרות. כיום אוכלוסיית הרובע הינה תמהיל בין תושביו מקוריים לבין אמנים וצעירים. עם זאת האזור הופך יקר יותר ויותר למגורים, מה שמאלץ את מעמד הפועלים לעבור לאזורים אחרים באמסטרדם, או לערים אחרות, שכנות, פחות יקרות.
ברובע יורדן יש לא מעט שווקים, כאשר המפורסם והתיירותי ביותר שבהם נקרא – נורדרמארקט (Noordermarkt). השוק החל לפעול בשנת 1616. באותם ימים נקרא השוק "פרינסנמארקט" על שם "תעלת הנסיך" (Prinsengracht) הסמוכה אליו. בשנת 1623 הוקמה בכיכר הנורדרקרק (הכנסייה הצפונית), כך השתנה השם של הכיכר וגם השוק ומאז ועד היום הוא נקרא – "נורדר מרקט" על שם הכנסייה.
בכל יום שני עד השעה 13:00 יש שוק פשפשים בנורדרמארקט. זהו המקום המושלם לקנות צלחות, סירים ומצעים הולנדיים מיושנים. ישנם גם דוכנים רבים לממכר בגדים ואביזרי עור. השוק נחשב לפעיל, מיוחד ותוסס במיוחד, בשל העובדה שהוא פעיל רק ליום אחד בשבוע ולמשך לכמה שעות בלבד. השוק הומה אדם והביקוש לפריטים המיוחדים הנמכרים הוא רב. אם אתם רוצים ליהנות ולמצוא בו מזכרות ייחודיות, כדאי לכם להגיע אליו מוקדם ככל האפשר. בנורדרמארקט פועל בימי שבת שוק למזון אורגני, המהווה גם הוא מוקד משיכה למקומיים, כמו גם לתיירים.