5/5
החופשה שלכם מתחילה עכשיו!

מאכלים הולנדיים שאתם חייבים לנסות

מעבר לשדות טוליפים יפים, טחנות רוח ואמסטרדם התוססת, הולנד היא גם יעד קולינרי משובח. בהולנד יש הרבה מה לטעום ולאכול וטיול בה לא יהיה שלם מבלי שתטעמו כמה מן המאכלים המסורתיים שלה. סביר להניח ששמעתם על הצ'יפס ההולנדי המפורסם או הגבינות המקומיות, אך בגזרת האוכל בהולנד יש עוד הרבה יותר מזה.

ההולנדים אוהבים הרבה קינוחים, תבשילים עשירים ומפנקים וג'אנק פוד מטוגן, אז אל תצפו לשמור על הדיאטה כשאתם מטיילים בהולנד. בניגוד למטבח האיטלקי או הצרפתי למשל, המטבח ההולנדי לא נפוץ בשאר העולם, ובטח שפחות טעים ואותנטי מחוץ למדינה, אז כדאי לנצל את ההזדמנות ולטעום מאכלים מיוחדים שכנראה לא תמצאו באף מקום אחר. הנה כמה מהמובחרים שבהם. 

מאכלים הולנדיים שאתם חייבים לנסות
מאכלים הולנדיים שאתם חייבים לנסות

אוכל בהולנד – אל תחמיצו את המאכלים האלה!

שטרופוואפל (Stroopwafel)

דפי וופל עגולים, שטוחים, דקים וגדולים שנערמים אחד על השני בתוספת סירופ מתוק. תוכלו למצוא אותם באריזות בכל סופרמרקט בהולנד, אך מומלץ לנסות כאלו בדוכן רחוב או בבית קפה, לצד קפה או שוקו מפנק.

טומפוס (Tompouce)

עוגת קרם מסורתית שקצת מזכירה את עוגת הנפוליאון של הצרפתים. סימן ההיכר הוא ציפוי ורוד בוהק. ביום אחד בשנה, יום המלך בהולנד, אותו ציפוי הופך לכתום כדי להוקיר את משפחת המלוכה- Orange-Nassau.

בוטרקוק (Boterkoek)

עוגת חמאה פשוטה שנחשבת למעדן של ממש בקרב המקומיים. היא עשויה ממרכיבים פשוטים כמו ביצים, קמח וסוכר אך המרקם הקרמי יחד עם הקראסט מעל הופכים אותה לקינוח שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

קרוקט (Croquette)

מאכל מאוד נפוץ בהולנד, הן כמנה מעונת והן כאוכל רחוב מהיר, בצורת דיסקית או מגולגל, מטוגן בטיגון עמוק וממולא בכל טוב – תפוחי אדמה, בשר, דגים ופירות ים, פטריות, גבינות, בצל, ביצה ירקות ועוד שלל סוגי מילוי שונים. ניתן למצוא קרוקט מכל הסוגים, הגדלים והמינים כמעט בכל מקום בהולנד, בכל דוכן מזון מהיר, במסעדות וגם בדיספנסרים אוטומטיים שמפוזרים בערים הגדולות, במיוחד באמסטרדם.

אונטבייקוק (Ontbijtkoek)

מאפה חיטה דחוס ומתקתק. לא ברור אם זה סוג של לחם או עוגה, אך ההולנדים נוהגים למרוח עליו ממרחים שונים ולאכול אותו כארוחת בוקר. המרכיבים בפנים משתנים ויכולים לכלול פירות יבשים, גרידת לימון, אגוזים ותבלינים ארומטיים כגון ג'ינג'ר, קינמון וציפורן.

אפלטארט (Appeltaart)

פאי תפוחים הוא לא המצאה הולנדית, אך בהולנד עושים אותו קצת אחרת והכי חשוב – ממש טעים. פאי התפוחים ההולנדי המסורתי ממולא בנדיבות עם חתיכות של תפוחים מקורמלים, פירורי בצק מעל וקצפת, אם כל התענוג הזה לא הספיק.

אוילבולן (Oliebollen)

בתרגום חופשי מהולנדית – כדורי שמן. למרות השם הפחות מפתה, מדובר במעדן של ממש: חתיכות בצק מטוגנות ומתוקות, לרוב עם אבקת סוכר מעל. קצת כמו סופגניות, או ספינג' אם תרצו.

פופרטיז (Poffertjes)

פנקייקים ייחודיים שספק אם תמצאו במקום אחר. מדובר בעיגולים קטנים של פנקייקס אווריריים מאוד, מטוגנים בחמאה ומעליהם מפוזרת אבקת סוכר. תוכלו למצוא אותן בעיקר בשווקי רחוב אך לעיתים גם כקינוח במסעדות.

Poffertjes
Poffertjes (פופרטיז)

דרופ (Drop)

לא ברור איך ולמה, אבל ליקוריץ, או מטעמי אניס ככלל, הם להיט בהולנד. הליקוריץ בהולנד הוא שונה ממה שמכירים – בעל גוון טעם מלוח ומריר יותר.

הרינג (Herring)

הולנד היא מדינה שחובבת דגים והרינג מלוח הוא חטיף נפוץ שכולם אוהבים. הדג כבוש ומוגש קר על מגש קטן, לצד חמוצים ובצל, בשלל דוכני רחוב בכל המדינה. אפשר לקבל אותו גם הרבה בכריכים מפנקים.

קיבלינג (Kibbeling)

אם אתם פחות בקטע של דגים כבושים, זאת בהחלט המנה בשבילכם. מדובר למעשה בגרסה של פיש אנד צ'יפס – דג משתנה משוח בחמאה ומטוגן בשמן עמוק. תוכלו למצוא את המנה מוגשת עם רוטב שום בדוכני רחוב רבים.

ביטרבאלן (Bitterballen)

כדורי בשר מטוגנים. הביטרבאלן נחשב לג'אנק פוד ההולנדי האולטימטיבי וכן לנשנוש מועדף ליד אלכוהול. לכן לרוב תוכלו לראות אותו מוגש לצד בירה בבארים המקומיים. הבשר הוא בדרך כלל בשר עגל ולצלחת נלווים דיפים שונים כמו חרדל או מיונז.

פריקנדל (Frikandel)

בהולנד ובאמסטרדם בפרט תוכלו למצוא ברחוב מכונות מזון – ממש כמו מכונת שתייה, משלשלים מטבעות ובוחרים את המאכל שאתם רוצים לפי מספר. אחד המאכלים הנפוצים באותן מכונות מזון הוא הפריקנדל, גרסה הולנדית של נקניקיה מטוגנת בלחמניה.

סנרט (Snert)

מרק אפונה סמיך ומפנק לימי החורף הקרים. בתוך הסנרט יש גם ירקות שונים וחתיכות בשר, מה שהופך אותו לארוחה עשירה ומשביעה.

סטמפוט (Stamppot)

תבשיל הולנדי טיפוסי מנחם ומזין במיוחד. הסטמפוט מבוסס על פירה תפוחי אדמה יחד עם מיקס ירקות משתנים כמו קייל וכרוב כבוש. לרוב מתווספת מלמעלה נקניקיה גדולה.

רייסטפאל (Rijsttafel)

הולנד כבשה בעבר את אינדונזיה ולכן עד היום יש בה השפעות מן המטבח הרחוק. תוכלו לראות מסעדות אינדונזיות רבות ברחבי המדינה, במיוחד באמסטרדם. הצלחת לעיל (שיש לה שם שפשוט לא ניתן לבטא בעברית) היא למעשה מיקס של מנות קטנות ומגוונות מהמטבח האינדונזי. לקינוח נסו את העוגה האינדונזית – spekkoek.

וככה אוכלים הרינג כמו הולנדים אמיתיים:

וזה ממש לא הכל...