הידעתם? על מנת להכין 1 ק"ג של גבינה, דרושים לא פחות מאשר 10 ליטרים של חלב!
אם התמזל מזלכם לבקר בוולנדם היפהפייה, מומלץ בחום שלא לוותר על הביקור במפעל הגבינות המקומי אשר יצר לעצמו שם מכובד, ובצדק. הביקור במקום נחשב למרתק ומהנה לגדולים ולקטנים, מהווה אטרקציה נהדרת גם בימים סגריריים ואם תהיתם – מדובר בחוויה מיוחדת במינה לא רק עבור חובבי חלב ומוצריו. תבואו רעבים.
בעת הביקור במפעל הגבינות תוכלו להכיר את המאכל הפופולרי וההו-כה-טעים מזווית קצת אחרת, להשתתף בסיור ייחודי שיפעיל אצלכם את כל החושים (וכמובן שבעיקר את חוש הטעם, וטוב שכך!) ובסופו תוכלו גם לרכוש כמה מהגבינות המצוינות הביתה ולחלק ליקרים לכם (או לאכול אותן בדרך למלון עם בקבוק יין אישי, או בירה צוננת).
במהלך הסיור תלמדו על היסטוריית הייצור של הגבינות המקומית, אשר כידוע הן מאכל מרכזי בהולנד והוא זוכה לתהילה רבה בזכות היותו משולב בכמה מהמנות המקומיות המסורתיות והפופולאריות ביותר (צ'יפס עם גבינה מישהו?). תלמדו מהיכן מגיעה הגבינה, התהליכים שהיא עוברת בדרך החל משלב החליבה ועד שלב השיווק, שיטות גיבון מסורתיות לצד חדשות וכמובן, איך לא, שלב הטעימות!
בנוסף לכל הפרטים הטכניים מרחיבים במהלך הסיור על שיטת הגידול והטיפוח של פרות החלב, השפעת התזונה שלהן על טיב הגבינה, כיצד נבחרות לתהליך הפרות המשובחות ביותר ומדוע צריך להתייחס אליהן בכבוד (רמז: לטענת בעלי המפעל האושר שלהן ניכר בטעמן של הגבינות… אך ייתכן ויהיה מי שיחלוק על כך).
מדובר למעשה בסיור משולב במפעל הגבינות ובמוזיאון הגבינה אשר נמצאים זה לצד זה ופועלים בשיתוף פעולה, כל שלאחר הסיור החוויתי במפעל תוכלו לבקר במוזיאון ולהעמיק את הידע תוך התמקדות בהיסטוריה התרבותית של המאכל – מתי החלו לצרוך אותו, שימושים נוספים, מכשירים שונים בהם השתמשו להכנתו במהלך ההיסטוריה ועוד ועוד.
מדובר כמובן במאכל אהוב ביותר ברחבי הולנד כולה, אך חשוב לציין כי הגבינות של וולנדם הן שם דבר והעיירה מפורסמת בזכות גבינות עם ארומה מיוחדת במינה אשר מביני דבר יוכלו לזהות גם בעיניים מכוסות ואף סתום. למרבה השמחה את הסיור תסיימו בחנות הנמצאת במפעל ומוכרת את תוצריו, שם תוכלו לרכוש את הגבינות המצוינות במחירים נוחים.
כתובת – Haven 25, 1131 EP Volendam
שעות פתיחה – ימים שני עד ראשון בשעות 11:00-17:00